Køb med omtanke

Hos HeavyZleep tager vi miljøet meget alvorligt, og vi arbejder løbende på at finde nye processer og metoder til at sikre en minimal miljømæssig påvirkning ved bearbejdning, fremstilling og fragt. Det har indtil videre resulteret i, at vores produktion er flyttet til Danmark for at sikre bedre kontrol og kvalitet samt en kraftig reducering af forurening og co²-udledning ved fragt. Derudover er al plastic og syntetiske materialer fjernet fra vores emballage, som nu udelukkende består af genbrugelige materialer.

HeavyZleep er præmieret for vores indsats indenfor bæredygtighed, og vi er stolte af at kunne levere lækre produkter til vores kunder, så alle kan sove trygt med god samvittighed!

Bæredygtighed og miljørigtig produktion handler ikke kun om os og vores kunder, men også om de mennesker, der til dagligt håndterer de råvarer og materialer, der i sidste led bliver sammensat til de endelige produkter. Vi ønsker at tage ansvar for vores fælles planet og dens ressourcer, og vi bruger derfor kun materialer, der er underlagt de strengeste certificeringskrav både hvad angår brug af skadelige kemikalier, og hvad angår dyrevelfærd.

Nedenfor finder du en forklaring på de forskellige certifikater, som vores produkter skal leve op til. Udover at forklare de enkelte certifikater, så beskriver vi også, hvilke produkter, der er omfattet af de forskellige standarder, og hvorfor det er så vigtigt, at man bruger sin sunde fornuft og går uden om ucertificerede produkter på markedet - Køb med omtanke...

OEKO-TEX®  er verdens førende sundhedsmærkning for tekstile produkter – mere udbredt end andre lignende mærkninger og kan dække alle aspekter af produktionen. Produkter og materialer testes for en lang række forskellige stoffer for at sikre, at de ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer som på enten kort eller lang sigt kan være skadelige for kroppen

Der tages højde for lovgivningskrav – og certifikatet stiller langt større krav til produkterne end den gældende lovgivning på området.

Der bliver, ud over de årlige kontroller ved forlængelse af hvert certifikat, hvert år lavet stikprøvekontrol på 25-30% af alle produkter på verdensplan med STANDARD 100 by OEKO-TEX®-mærket dvs. OEKO-TEX® institutterne krydstjekker hinanden – det øger mærkningens sikkerhed og troværdighed.

For at kunne få OEKO-TEX®-certificeringen kræver det, at alle dele af produktet lever op til standarden, og man kan således ikke bruge mærket, hvis kun enkelte dele er testet og godkendt. Alle HeavyZleeps produkter er OEKO-TEX®-certificerede.

NOMITE er den vigtigste garanti mod husstøvmider i dun og fjer produkter. Et Nomite vår eller bolster er så tætvævet, at det udgør en regulær barriere mod husstøvmider og hudskæl, som er midernes næring, da disse ikke kan trænge ind i stoffet.Vævningen gør ligeledes, at fjer og dun heller ikke kan trænge ud gennem stoffet.

Der har tidligere været en udbredt misforståelse om, at dun og fjer-produkter ikke er egnede for støvmideallergikere, men nyere forskning viser, at det er en ubegrundet frygt. Med Nomite-certifikatet er man helt sikker mod disse allergier, og flere anbefaler faktisk dun og fjer frem for fiberdun (plastikfibre), da sidstnævntes manglende evne til at transportere fugt og varme faktisk giver husstøvmider bedre vilkår end det er tilfældet med det naturlige valg.

Alle vores fjer- og dunprodukter er NOMITE-certificeret, og det bør dine også være.

Downafesh-certifikatet knytter sig til de dun og fjer, der bruges i eksempelvis dyner og puder. For at opnå certificeringen skal fyldet leve op til strenge europæiske standarder, der blandt andet kræver, at dun og fjer er vasket og tørret ved min. 100°C. Dermed findes der ingen bakterier, vira eller andet, der kan medføre ubehag, og det sikrer samtidigt, at fyldet lever op til den europæiske standard EN 12935. Downafresh-fyld må kun behandles med de mildeste og mest miljøvenlige midler, hvilket også er med til at bevare dun og fjers unikke egenskaber i forhold til isolering samt transport af varme og fugt.For at opnå certifikatet har man som producent indvilget i at lade sin produkter kontrollere jævnligt af uafhængige testlaboratorier netop for at sikre produkternes renlighed og hygieniske egenskaber. 

Derudover kræves det, at dun og fjer kan spores til deres oprindelige kilde, således det sikres, at indsamlingen er sket i overensstemmelse med gældende lovgivning for dyrevelfærd.

Hos HeavyZleep benytter vi udelukkende Downafresh-dun og fjer i vores produkter, og vi anbefaler, at man ikke går på kompromis med kvaliteten, når der findes standarder, der sikrer produkter og materialer så bredt, som det er tilfældet med Downafresh.

HeavyZleep arbejder hele tiden for at være det bæredygtige valg. Derfor arbejder vi med alle led i virksomheden, når vi ser på, hvad vi kan gøre bedre, og hvilke ting, vi kan ændre for at sikre, at det vi leverer lever op til vores høje krav til bæredygtighed. Det gælder derfor både forarbejdning af materialer og selve produktionen, men også emballage og fragt, og alt andet, hvor vi efterlader et aftryk.

Vi gør det for at sikre vores planet så godt, som det er muligt, og derfor er det afgørende, at vi også får alle andre til at tænke i de samme baner.

Vi støtter derfor Miljøvenlig Pakning, og vi vil opfordre alle andre virksomheder til at gøre det samme. Det er her, hvor mange bække små, gør en stor å, og hvor en fælles indsats rent faktisk kan få en positiv effekt på klodens fremtid. Faktisk tror vi på, at vi kan være med til at vende udviklingen med gennemtænkte løsninger, og det kan være med til at gøre en forskel, som vi ikke engang selv helt kan gennemskue. Miljøvenlig Pakning stiller krav om engagement og reelle tiltag i virksomhederne, og der er vi villige til at gå hele vejen!

Miljøvenlig Pakning indebærer blandt andet følgende retningslinjer:

  • Der bruges minimal emballage hver gang det er muligt
  • Der bruges genanvendelig emballage
  • Der bruges emballage fremstillet af genbrugsmateriale
  • Der bruges den mindst mulige papkasse
  • Der printes en minimal mængde af pakkesedler, følgesedler mv.

HeavyZleep agter til fulde at leve op til ovenstående, og af den grund medsender vi ikke pakkesedler, følgesedler og lignende. Disse håndteres udelukkende digitalt. Som det ses nedenfor, så består vores fragtkasser af FSC-certificeret pap, og vores kasser passer til vores produkter, således vi hverken fragter luft eller overflødigt fyld.

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. FSC hverken producerer eller sælger varer. Du finder FSC-mærket på produkter af træ og papir, som du kan købe med god samvittighed.
Det kan du, fordi der i en FSC-skov ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordenlig sikkerhedsudstyr og løn.

FSC er den eneste globale mærkningsordning til træ, der har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace og Verdens Skove, sociale organisationer som BAT-kartellet og fra virksomheder verden over.

Ovenstående er hentet fra FSC´s officielle hjemmeside. Vi har sat det på under vores certifikater, fordi vi er stolte af at bruge FSC-certificeret papkasser og æsker til vores forsendelser af produkter. Produkterne skal pakkes ind, og det vil vi gerne gøre så forsvarligt som muligt - også på lang sigt.