Hvilken dyne skal man vælge?

Det er forskelligt, hvilken dyne vi hver især foretrækker at sove med. Nogle vil gerne have en meget varm dyne, andre foretrækker en kold, fordi de har det varmt om natten. Nogle foretrækker, at dynen er let, mens andre sover bedre med en tung dyne. En spørgeundersøgelse af emnet viser faktisk, at over halvdelen af de adspurgte foretrækker en dyne, de kan mærke omkring sig. Det er meget interessant, da gåsedunsdyner og lignende produkter, der markedsføres som værende det eksklusive valg, ofte er meget lette og for mange ikke dækker behovet for tyngde. Resultatet er dog ikke overraskende, da mennesker altid har søgt ro og trygge rammer, hvilket netop er det, man får af en tung dyne.

Mens børn er helt små, er det normalt, at forældrene forsøger at skabe en tryg ”rede”, hvor barnet omsluttes af fysiske rammer, som giver følelsen af nærhed og tryghed. Man bruger ofte det at lægge en hånd på et barn, som sover uroligt, da det skaber en tryg følelse hos barnet, som dermed får ro til at falde i en dybere søvn. Det er noget, man gradvist stopper med, efterhånden som børnene sover bedre, men faktisk vokser vi aldrig fra behovet for trygge rammer og rolige omgivelser ligesom vi heller aldrig vokser fra de gavnlige effekter fra nærhed, kram og kærtegn. Vi bliver måske bedre til at komme videre uden, men vores livskvalitet er direkte påvirket af signalstoffer fra vores hjerne, og de påvirkes positivt ved berøring og følelsen af at være tryg.

Størrelse

Når man vælger sin dyne, skal man sørge for, at den har den rigtige størrelse. Det er især vigtigt, at dynen ikke er for lille. Det skaber uro i løbet af natten, hvis dynen ikke ligger, som den skal, og hvis fødderne hele tiden stikker ud og bliver kolde. HeavyZleep tilbyder dyner med længden 200 cm og 220 cm. Bredden er standard med 140 cm, hvilket er passende for de fleste. Hvis man foretrækker en endnu bredere dyne, så er dobbeltdynen en mulighed, da den fås i størrelsen 200 cm x 220 cm.

HeavyZleep 1500 er en juniordyne, som er halv størrelse af voksendynen HeavyZleep 3000. Målene er 100 cm x 140 cm, og alt efter barnets størrelse, så er den ideel fra ca. 1,5 år til 5-6 årsalderen, hvor mange skifter til en voksendyne. Et barn under 6 år kan også sagtens sove med en voksenstørrelse. Vægten er den samme – der vil blot være en del af dynen, som ikke blive brugt, så det afhænger af sengens størrelse.

Hvis du er i tvivl, så er du altid meget velkommen til at kontakte os, og så vil vi være behjælpelige med at finde frem til den rigtige størrelse.

Tyngde

Som nævnt er det meget forskelligt, hvilken vægt man foretrækker til sin dyne. Fælles for alle kan det siges, at hvis dynen glider af eller ligger rullet sammen i enden af sengen, så har man ingen gavn af den. En dyne skal blive ovenpå den, der skal sove med den, og det hjælpes på plads af en tung dyne. HeavyZleep tilbyder 2 forskellige vægtklasser, HeavyZleep 2250 og HeavyZleep 3000. Den store forskel ligger i bolsteret, altså stoffet, som begge er bomuld, men med 2 forskellige vævninger og trådstørrelse. HeavyZleep 2250 er lettere og mindre kraftigt i stoffet end HeavyZleep 3000, og det gør, at dynen minder mere om en almindelig dyne, dog omkring 2-3 gange tungere. HeavyZleep 3000 har et kraftigt bolster, som giver følelsen af en stærk og fast dyne, men naturligvis med de gode egenskaber fra kvalitetsfjer og -dun.

Altså, hvis man søger en tungere udgave af de dyner, man kender, så anbefaler vi HeavyZleep 2250, men hvis man søger dyne, som på alle måder er stærkere og kraftigere, så anbefaler vi HeavyZleep 3000, som i øvrigt er vores mest solgte model.

Tyngden gør ikke den store forskel på dynernes varmekategori. De er begge helårsdyner, som man kan have glæde af hele året, måske med undtagelse af de helt varme sommernætter. Fyldets sammensætning sikrer, at dynerne transporterer både fugt og varme væk fra kroppen, så man ligger tempereret, og altså hverken fryser eller får det for varmt. Vores dyner består af 100 % naturmaterialer, hvilket også sikrer en effektiv transport af varme og fugt væk fra kroppen. Kroppen har svært ved at ånde i fiberdunprodukter og polyester, som ydermere belaster vores miljø med plastic.

Valg af dyne

Selvom det er individuelt, hvorledes man sover bedst, så er der en klar tendens til, at flere og flere søger den ”gode, gamle” søvn. Det skyldes især, at vores livsstil har ændret sig markant med indtoget af mobiler og tablets og hele den digitale verden, som presser vores dagligdag og ikke mindst søvn. Søvnen skal helst være uproblematisk og umiddelbar, og det kan give anledning til både stress og frustrationer, når man ikke føler, man sover godt. En tung dyne fra HeavyZleep kan være en af de ting, der hjælper dig med både at falde i søvn og at sove tungere med en bedre kvalitetssøvn til følge. Man vænner sig desværre til at være i underskud, og derfor opdager man ikke altid, hvor slemt det står til med søvnen.

Hvis du er i tvivl om en tung dyne er noget for dig, så kontakt os og få en snak om det. Vi anbefaler, at man prøver at sove med en dyne fra HeavyZleep, og derefter prøver at gå tilbage til den gamle dyne. Så mærker man virkeligt, hvor uundværlig en tung dyne hurtig bliver, og hvor meget, den kan gøre for den gode søvn.

Vi står altid klar til at hjælpe dig med søvnen, og hvis du har spørgsmål til vores dyner, er du naturligvis altid meget velkommen til at kontakte os, både via mail kontakt@heavyzleep.dk og telefon 81727282.